HomeCulinaryAmerican pancakes – Zó maak je ze lekker fluffy

American pancakes – Zó maak je ze lekker fluffy

In Amerika zijn ze gek op pannenkoeken en is 26 september uitgeroepen tot National Pancake Day. Maar de Amerikanen bedachten hun eigen pannenkoekenversie en het American Pancakes-recept werd wereldwijd een succes. Toen in Amerika de pannenkoekenmix op de markt kwam, werd American pancakes maken ‘a piece of cake’. Ook bij ons kan je zoetekauwen verleiden met zo’n stapeltje dikke, luchtige minipannenkoekjes als ontbijt!

American pancakes - Zó maak je ze lekker fluffyPin

Ingrediënten (voor 14 stuks):

  • 230 gram bloem
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten boter (ongezouten)
  • 3 dl melk
  • 16 gram bakpoeder / 1 theelepel baksoda
  • snuifje zout
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Scheid de eiwitten van de dooiers. Doe het zout bij de eiwitten en klop alles heel stijf. Doe de bloem met het bakpoeder in een mengkom en voeg er de helft van de melk aan toe.

Meng de resterende melk met de eidooiers en klop op tot het een glad mengsel wordt. Voeg dit toe aan het bloemmengsel, en spatel er vervolgens voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en suiker onder. Om handig te werk te gaan kan je het beslag in een kan overgieten voor je begint te bakken.

Gebruik bij voorkeur een pan met antiaanbaklaag en verhit deze op het vuur. Smelt per American pancake een klontje boter in de pan en schep er een kleine sauslepel beslag in. Draai de pan een beetje rond zodat het beslag de bodem goed bedekt.

Wanneer je belletjes ziet verschijnen bovenaan is het tijd om je American pancakes om te draaien. Zorg dat beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn.

Tips:

Hoe maak je American pancakes fluffy?
Het geheim om je pannenkoekjes heel luchtig te maken schuilt hem in een simpele truc! Scheid eigeel en eiwit van de eieren en klop het eiwit apart héél stijf. Dat maakt je pancakes extra fluffy!  

Geef je pancakes een personal touch!
Amerikanen zweren bij een topping met ahornsiroop en… crispy bacon! Maar laat je fantasie de vrije loop en serveer er niet alleen spek en stroop bij. Goede honing met een yoghurtdressing, vers fruit zoals bosbessen, banaan, aardbeien, gekarameliseerde perziken etc. zijn een perfecte match. Of waarom zou je niet een keertje harige American pancakes maken?