Heb je zin in een stevige voedzame maaltijd? Dan is dit lekkere chili con carne recept precies wat je zoekt. In dit recept gebruiken we geen kant en klare chili con carne kruiden mix, maar maken zelf een mengsel om de lekkerste chili con carne te maken. Mocht je niet al die kruiden in huis hebben, dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een mix die al voor je gemengd is. En wil je een vegetarische versie maken dan kan dat ook.
Ingrediënten chili con carne:
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram mager rundergehakt
- 200 ml warm water
- 100 gram mais uit blik
- 200 gram bruine bonen uit blik
- 200 gram kidneybonen uit blik
- 400 gram gepelde tomaten met vocht
- 70 gram tomatenpuree
- 1 tablet voor runderbouillon
- Chili con carne kruidenmix:
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Snufje zout
- olie, peper en zout
- 150 gram geraspte kaas
- 100 gram crème fraiche
- Gekookte rijst of wraps
Bereidingswijze chili con carne:
Begin met het snipperen van de uitjes en het uitpersen van de knoflook. Bak het mengsel met een scheut olie glazig en goudbruin. Voeg het gehakt en de kruiden toe. Bak het gehakt rul en gaar.
Voeg dan het water toe samen met de bouillon, de gepelde tomaten en de tomatenpuree. Laat het geheel een paar minuten sudderen en voeg dan alle bonen en de mais toe.
Men alle ingrediënten goed en laat het geheel zeker een half uur lekker sudderen op een laag vuurtje. Je kunt bij het serveren wat crème fraîche en geraspte kaas over de chili doen. Hiermee heb je een volledige maaltijd. Wil je liever wat extra’s erbij? Serveer het gerecht dan met rijst of in een wrap.
Tips:
Vervang het gehakt dan door een vleesvervanger naar keuze. Dat kan vegetarisch gehakt zijn voorbeeld. Je kunt ook kikkererwten kiezen.