Een soepje doet altijd goed en een kippensoep is een fijne opkikker. Na een kom verse kippensoep heb je weer energie en kun je er weer tegenaan. Kippensoep maken is weinig moeite en je zet er zo een lekkere maaltijd mee op tafel. Dit kippensoep recept gebruikt kippenbouten als basis. Je kunt ook kippensoep maken met kipfilet voor een magere versie van de soep. Door er lekker veel groente aan toe te voegen is de soep meteen een bron van vitamines en mineralen.
Ingrediënten:
- 1 kilo kippenbouten
- 1 grote ui
- 1 stengel prei
- 100 gram bloemkool roosjes
- 1 grote winterpeen
- ½ bosje verse peterselie of selderijblad
- 2 liter water
- 3 blokjes kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 6 jeneverbessen
- 75 gram vermicelli
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze kippensoep:
Bak de kippenbouten in de olie even aan tot ze rondom bruin zijn. Doe de kippenbouten in een pan met het water en de bouillonblokjes en laat het koken. Voeg de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe.
Begin met de groente schoon te maken. Was de prei goed en haal de schil van de peen. Snij alle groente in kleine stukjes en de prei in dunne ringen. Zodra de soep kookt laat je deze op een laag pitje verder pruttelen.
De soep mag best een paar uur trekken. Haal dan de bouten uit de pan en haal het vlees van de botten. Voeg nu de groente toe.
Snij het vlees klein en doe het weer terug in de pan en laat het nog 10 – 15 minuten koken. Voeg dan de vermicelli en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je soep. Je kunt de soep meteen eten en de soep wordt de dagen erna alleen nog maar lekkerder.
Tips:
Als je een dubbele portie maakt kun je een deel invriezen voor een ander moment. Dan voeg je alleen de vermicelli nog niet toe.
Je kunt in plaats van vermicelli variëren door verse pasta of noedels toe te voegen.