HomeCulinaryOverheerlijke smeuïge Andes chocoladetaart

Overheerlijke smeuïge Andes chocoladetaart

Pompoensmaak mag dan wel de officiële herfstsmaak zijn, maar munt en vooral in een andes chocoladetaart is onze favoriete wintersmaak. Als je je kerstboom al hebt opgezet (we zullen niet veroordelen), droom je misschien ook van munt, en als we “munt” zeggen, bedoelen we natuurlijk muntchocolade.

Een pepermuntmokka is hemels, en daar wil je toch ook tijdens de feestdagen een van genieten. Delish laat ons zien hoe je dat doet met hun recept voor een chocoladetaart die naar een hoger niveau wordt getild met behulp van pepermuntextract en Andes-muntjes. Ja, de pepermuntjes die gewoonlijk na de maaltijd worden gegeten, maar die zo lekker zijn dat we het hele doosje in één keer op zouden kunnen eten.

Het beste aan deze andes chocoladetaart is dat hij er weliswaar indrukwekkend uitziet en die perfecte munt-chocoladesmaak heeft, maar dat hij helemaal niet moeilijk te maken is. Zelfs als je een amateur-bakker bent, kun je dit doen.

De taart zelf is super eenvoudig te maken. Alles wat je nodig hebt is een doos chocoladecake mix. Bak het in 2 ronde bakvormen volgens de aanwijzingen op de doos. Als je toevallig een zelfgemaakt chocoladecake recept hebt waar je dol op bent, denk ik dat dat ook zou kunnen werken.

Wat de andes chocoladetaart geweldig maakt is de pepermunt botercrème vulling en de chocolade ganache. Ook deze lagen zijn niet moeilijk te maken. Je kunt ze allebei bereiden terwijl de taart bakt.

Overheerlijke smeuïge Andes chocoladetaartPin

Bereidingswijze chocoladeganache:

Voor de chocoladeganache heb je 1 kop heavy cream en 2 kopjes chocoladeschilfers nodig. (heavy cream is te vervangen door crème fraîche of (plantaardige) volvette slagroom met een vetgehalte van zeker 35%.)

Verwarm de heavy cream in een sauspan op matig vuur tot je kleine belletjes ziet. Haal dan de pan van het vuur, voeg de chocoladeschilfers toe en klop met een garde. Laat de ganache ongeveer 30 minuten afkoelen voordat je de andes chocoladetaart gaat glazuren.

De vulling is ons favoriete deel en maakt deze andes chocoladetaart bijzonder speciaal. Nogmaals, hij is niet moeilijk te maken, maar vereist wel een paar extra ingrediënten. Je hebt 1 kop margarine of roomboter, 5 kopjes poedersuiker, 1 theelepel pepermuntextract, 3 eetlepels slagroom en 6 druppels kleurstof nodig. Meng de boter, de suiker en het extract samen. Voeg dan de room en de kleurstof toe.

Bekijk de video handleiding hier: