Pannenkoeken zijn het lekkerst als je ze zelf maakt. Er gaat niks boven de geur van warme pannenkoeken beslag in een warme pan. Zelf pannenkoeken maken gaat heel snel met dit recept en het smaakt beter dan een beslag dat kant en klaar is.
Ingrediënten:
- 375 gram patent bloem
- 3 eieren
- 750 ml melk
- Olijfolie of boter om in te bakken
- Boter om te serveren
- Snufje zout
- Poedersuiker
- Schenkstroop
Bereidingswijze:
Zeef de bloem door een zeef in een grote kom en voeg een snufje zout toe. Voeg de eieren toe en scheutje voor scheutje de melk. Klop de ingrediënten tot de klontjes eruit zijn en schenk dan een beetje melk erbij.
Je kunt met een garde het beslag met de hand kloppen of met een mixer. Als je met een mixer klopt wordt het beslag wat luchtiger. Het pannenkoekbeslag is vloeibaar als je klaar bent.
Schenk een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan en zorg dat de pan goed heet is. Giet nu met een juslepel, voor kleine, of met een soeplepel, voor grotere pannenkoeken, een lepel beslag in de pan.
Haal de pan van het vuur en draai deze schuin rond zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt. Zet het vuur wat lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.
Dat kun je doen met een spatel of als je handig bent door de pannenkoek in de lucht te gooien. Bak door tot het beslag op is.
Serveer de vers gebakken pannenkoeken met boter en poedersuiker of schenkstroop.
Tips:
Dit recept kun je nog aanvullen door er allerlei ingrediënten aan toe te voegen. Zo kun bananen pannenkoeken maken als je het recept aanvult met een geprakte banaan.
Je kunt ook schijfjes appel toevoegen of spek pannenkoeken maken die goed vullen.