Wil je minder vlees eten dan is een vegetarische lasagne een gezonde optie die ook nog erg lekker is. Met deze groente lasagne mis je het vlees niet en heb je een heerlijke vega lasagne voor in de winter. Je kunt dit lasagne recept ook maken met andere groente zoals wortel en venkel. Als je een grote portie maakt kun je er makkelijk twee dagen van eten.
Ingrediënten:
- 1 kg pompoen zonder schil en in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 400 gram spinazie
- 300 gram ricotta
- 5 eetlepels crème fraiche
- 3 bollen mozzarella
- 1 limoen, geraspt
- 1 bosje salie, gehakt
- 1 pak lasagne vellen
- 100 gram Pecorino geraspt
- 50 gram boter
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze vegetarische lasagne:
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de stukjes pompoen in een ovenschaal en druppel er olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Gaar de pompoen in de oven in 20 tot 25 minuten gaar.
Snij de mozzarella in kleine blokjes. Mix de ricotta en de crème fraîche met de helft van de mozzarella, zout, peper en de limoenrasp.
Smelt de boter in een pan en voeg de salie toe. Haal de salie zodra deze begint te verkleuren uit de pan. Bewaar de salie. Fruit de knoflook in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de spinazie met de chilipoeder, peper en zout en laat slinken.
Meng de pompoen met de salie en breng op smaak met peper en zout. Vul een ingevette ovenschaal met een laag ricotta, lasagnevellen, spinazie en pompoen.
Dek af met Pecorino en maak steeds een nieuwe laag. Eindig met ricotta, de rest van de mozzarella en Pecorino. Bak de lasagne in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin.
Tips:
Je kunt het gerecht ook een dag van tevoren maken. Daar wordt de smaak alleen maar beter van.