Een gerecht dat bijna iedereen lekker vindt en dat zo klaar is, dat is deze kip kerrie met rijst. Het is een ideale maaltijd als je kinderen hebt, want ook kinderen smullen van dit kip kerrie recept. Kip kerrie maken is makkelijk en je kunt er van alles mee maken. Je kunt het serveren met witte rijst als een warme maaltijd en als je wilt kun je ook een broodje kip kerrie maken als lunch. Dat is lekker als je wat over hebt van de dag ervoor. Traditioneel wordt kip kerrie met ananas geserveerd.
Ingrediënten:
- 300 gram witte rijst (Pandan of Basmati)
- 400 kipfilet, je kunt ook kippendijenfilet gebruiken
- 2 grote uien
- 400 gram haricots verts
- 2 stuks limoen
- 2 eetlepels milde kerriepoeder
- 1 blokje bouillon voor kip
- 200 ml water
- 1 blik ananas op siroop
- olie
Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Schil de uien en snij ze fijn. Snij de kip in kleine blokjes. Verwarm de olie in de pan en fruit de ui aan, voeg daarna de kip met de kerrie toe. Bak de kip goudbruin en gaar.
Zet een pan met water op het vuur en kook de haricots verts in 12 minuten gaar. Voeg water en de bouillon toe aan de kip en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Daarna ook de Vcrème fraiche toe voegen en laat de kip nog eens 10 minuten pruttelen tot de saus indikt. Voeg als laatste de kip toe.
Was 1 limoen en rasp de schil boven de kip. Serveer de kip met rijst en sperziebonen en de partjes van de andere limoen.
Tips:
Heb je nog over? Maak er dan de volgende dag een lekker broodje van of vul een wrap met sla en het kipmengsel. Na een dag is de smaak heerlijk in de kip getrokken.