Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan zijn wraps met kip de ideale oplossing voor je. Met wraps met kipfilet kun je heel veel variaties bedenken. Je kunt allerlei verschillende groenten toevoegen bijvoorbeeld. Als je de kipfilet vervangt door kip met een krokant jasje kun je heerlijke wraps met krokante kip maken voor een extra bite. Wij hebben hier een lekker basisrecept voor kipwraps dat makkelijk te maken is en heerlijk smaakt. Je eters zullen smullen van deze gezonde maaltijd die je in 20 minuten paraat hebt.
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet of krokante kipfilet
- 4 tortilla’s groot of wortel tortilla
- 2 gele paprika’s
- 2 Roma tomaten
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1/s bosje koriander
- 1 eetlepel kruidenmix gehakt
- 4 eetlepels mayonaise of yoghurt
- 4 eetlepels chilisaus
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijdt de kipfilet in blokjes en breng op smaak met de gehakt kruiden. Bak de kipfilet in een scheut olijfolie goudbruin en sappig. Snijdt de avocado’s in de lengte door en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij de avocado in blokjes.
Snij de tomaten in blokjes. Halveer de paprika, haal de zaadjes eruit en snij in blokjes. Snij de koriander fijn. Meng de koriander met de mayonaise en de chilisaus tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat peper of zout toe.
Neem een tortilla en leg deze op een plank of bord. Smeer in het midden een streep met een laag chilimayonaise. Gebruik hiervoor ¾ van de lengte van de tortilla zodat je nog een stukje overhoudt om te vouwen.
Leg op de mayonaise de gebakken kip, paprika, tomaat en avocado. Vouw de onderkant dicht en daarna de zijkanten. Eet smakelijk!
Tips:
Maak een ovenschotel van de tortilla’s door een aantal tortilla’s in een ovenschaal te leggen en er geraspte kaas overheen te strooien. Bak goudbruin in een oven van 200 graden.