HomeCulinaryGado gado – Authentiek Indonesisch Gado-gado recept

Gado gado – Authentiek Indonesisch Gado-gado recept

Wil je een lekker Indonesisch gerecht op tafel zetten? Met gado gado zit je altijd goed. Je kunt gado gado maken als onderdeel van een rijsttafel of als gerecht serveren. Wat is gado gado? Het is één van de meest authentieke recepten uit Indonesië met veel groente, ei en satésaus. Dit gado gado recept is goed te maken en je maakt alles helemaal zelf, zelfs de pindasaus. Lekkerder kun je het echt niet maken.

Gado gado - Authentiek Indonesisch Gado-gado recept

Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 300 gram taugé
  • 300 gram spitskool
  • 300 gram pandan rijst
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 1 zak kroepoek
  • 4 grote eieren

Gado gado saus:

  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel milde sambalsaus
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel bruine basterdsaus
  • 6 eetlepels pindakaas met stukjes noot

Bereidingswijze:

Kook eerste de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Kook de eieren hard en snij ze in vieren.

Verwarm de kokosmelk tot net onder het kookpunt. Daarna de ketjap en basterdsuiker toevoegen en roer tot een gladde saus. Voeg dan lepel voor lepel de pindakaas toe en roer tot deze zonder klonten gesmolten is in de saus.

Voeg de sambal toe. Laat de saus een paar minuten pruttelen en een beetje indikken. Als de saus te dik is kun je nog wat kokosmelk toevoegen.

Kook de sperziebonen in ongeveer 12 minuten beetgaar en snij in de tussentijd de komkommer en spitskool fijn.

Verdeel de rijst over een grote schaal. Leg de sperziebonen, de komkommer en de taugé erover. Schenk de gado gado saus erover en leg daar de eieren op met de gebakken uitjes en leg de kroepoek eromheen.

Tips:

Je kunt dit gerecht aanvullen met gebakken kip of tofoe. Dat maakt het meteen een volledige maaltijd om van te smullen.

In plaats van een grote schaal kun je ook diepe borden opmaken voor al je gasten.


[novashare_inline_content]