HomeCulinaryVispannetje met zalm en kabeljauw

Vispannetje met zalm en kabeljauw

Als je zin hebt in een lekker visrecept dan is dit vispannetje een aanrader. Het vispannetje recept is gebaseerd op oma’s vispannetje en is lekker vol van smaak en goed te maken. Met vispannetje recepten kun je makkelijk variëren. Je kunt bijvoorbeeld mosselen toevoegen en ook de groenten kun je vervangen door bijvoorbeeld courgette en tomaat. Het is een romig vispannetje dat lekker is als stevige maaltijd met goede vetzuren en boordevol vitamines en smaak.

Vispannetje met zalm en kabeljauw

Ingrediënten

  • 2 grote winterpeen
  • 2 stengels selderij
  • 1 stengel prei
  • ¼ bos peterselie
  • ¼ bos dille
  • 300 gram kabeljauwfilet zonder vel
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • 100 gram scampi zonder staart
  • 150 gram kaas voor gratin geraspt
  • 150 ml kookroom
  • 100 ml witte wijn of rosé
  • 1 tablet visbouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze vispannetje:

Verwarm de oven op 180 graden. Maak de groente schoon en hak de kruiden heel fijn. Snij de wortel, venkel en selderij in kleine stukjes en de prei in dunne ringen. Snij de kabeljauw en de zalm in stukken van 2 cm.

Verhit in een pan wat olijfolie en bak hier de groente hierin aan. Breng op smaak met peper en zout. Blus de groente af met de wijn, roer de room erdoor en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Roer alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Vet een ovenschaal in en leg de vis en de scampi erin. Schenk de groente erover en dek af met de kaas.

Laat het 20 – 25 minuten garen in de oven en strooi de peterselie en de dille erover. Als je het leuk vindt kun je ook kleine schaaltjes gebruiken om eenpersoonsporties te maken en te serveren.

Tips:

Je kunt het vispannetje serveren met rijst, pasta of stokbrood. Gebakken aardappelschijfjes zijn er ook erg lekker bij.


[novashare_inline_content]