Deze romige broccolisoep met spekjes en creme fraiche is een lekkere en makkelijke soep en staat in 20 minuten op tafel. Het is ideaal als voorgerecht of lekker als gezonde lunch. Wil je liever een vegetarische brocollisoep laat dan de de spekjes en creme fraiche weg zodat je ook kan genieten van deze overheerlijk broccolisoep. Bovendien is dit recept ideaal om voor te bereiden wanneer je veel bezoek verwacht. Daarnaast is het een gerecht om in een handomdraai op tafel te zetten als er onverwacht meer bezoek op de stoep staat dan je had voorzien.
Ingrediënten:
- 500 gr broccoli in roosjes
- 1 ui of 2 sjalotjes
- groentebouillon of vleesbouillon blokjes
- 200 ml creme fraiche of kookroom
- Half duobakje spekreepjes
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Scheutje olijfolie
- Verse bislook en bosui
- Handje Pijnboompitten
Bereidingswijze:
Verhit eerst een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui of sjalotten gedurende 2 minuten. Voeg daarna de broccoli in roosjes toe en breng 1 liter water aan de kook. Tijdens het koken de groentebouillon of vleesbouillon blokjes en wat bieslook toevoegen en laat het geheel 12 minuten koken. Ondertussen de koekenpan de spekjes bakken totdat ze een beetje krokant en een bite hebben.
Met een staafmixer de soep pureren totdat het een gladde massa is geworden. Als laatste neem dan ongeveer 2 eetlepels crème fraiche of kookroom en roer het door de broccolisoep. Vervolgens is de broccolisoep klaar om geserveerd te worden met de overgebleven creme fraiche of kookroom, bosui, pijnboompitten en de spekreepjes.
Tips:
1 groentebouillon of vleesbouillon blokjes is voldoende voor 1 liter water en breng het verder zelf wat meer op smaak door ook wat zout en peper toe te voegen.
Je kan ontzettend veel kanten op met deze romige broccolisoep. Een veel gemaakte variant is die met gerookte zalm, ook gebakken zalm zorgt voor een heerlijk verrassing. Wat dacht je van het toevoegen van je zelfgemaakte croutons omdat je dan die extra bite krijgt.
1 gedachte over “Broccolisoep met spekjes en creme fraiche”
Reacties zijn gesloten.