HomeCulinaryPasta carbonara – Authentiek en perfect van smaak

Pasta carbonara – Authentiek en perfect van smaak

Van oudsher was pasta carbonara een recept dat werd gemaakt als er weinig geld was en een gebrek aan voedsel. Inmiddels is spaghetti carbonara geen armoedig voedsel meer maar een heel gewild gerecht uit de klassieke Italiaanse keuken. Veel mensen vinden pasta carbonara maken lastig. Gelukkig valt dat in de praktijk heel erg mee. Met dit pasta carbonara recept zet je in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel. Voor de variatie hebben wij gekozen om tagliatelle te gebruiken.

Pasta carbonara - Authentiek en perfect van smaak

Ingrediënten:

  • 350 gram tagliatelle
  • 200 gram pancetta
  • 3 grote eieren of 4 kleine eieren
  • 50 gram Parmezaan geraspt
  • 50 gram Pecorino geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel een scheutje olijfolie

Bereidingswijze Pasta carbonara:

Je kunt voor de bereiding van de tagliatelle de instructies die op de verpakking staan aanhouden. Gebruik altijd voldoende water en doe een snufje zout in het water. Pers de knoflook uit en snij de pancetta in kleine blokjes.

Bak de pancetta op matig vuur goudbruin in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 2 minuten mee en zorg dat de knoflook niet verbrand, want dan krijgt deze een bittere smaak. Scheidt de eidooier van 2 eieren. Het wit gebruiken we niet in dit recept. Klop het eigeel met 1 ei en de geraspte kaas en wat peper tot een glad mengsel. Hou nog wat kaas over voor de garnering.

Giet de tagliatelle af en houdt een beetje kookvocht achter. Zet het vuur uit onder de pan met spek en voeg de tagliatelle toe. Voeg het eimengsel toe en meng het zo snel mogelijk goed door elkaar. Zorg dat het eimengsel niet gaat stollen. Schenk een scheutje kookvocht door de pasta heen en meng het nog een keer goed. Serveer de pasta carbonara met wat geraspte kaas.

Tips:

Kook de spaghetti al dente, zodat het niet te zacht wordt tijdens het mengen met de saus.

Gebruik koude eieren voor het eimengsel. Dit zorgt ervoor dat de eieren niet klonteren wanneer ze worden toegevoegd aan de hete pasta.

Voeg het eimengsel pas toe aan de pasta nadat deze van het vuur is gehaald. Roer goed door om de saus te laten binden.


[novashare_inline_content]

1 gedachte over “Pasta carbonara – Authentiek en perfect van smaak”

Reacties zijn gesloten.