Eén van de meest geliefde gerechten is tiramisu. Wist je dat tiramisu maken helemaal niet moeilijk is en dat je het zo klaar hebt gemaakt? Het enige dat je dan nog hoeft te doen is smullen van je heerlijke creatie. Dit tiramisu recept is het originele recept zoals de Italianen het zelf maken. Als je de Amaretto vervangt door limoncello, dan maak je een frisse limoncello tiramisu en laat je al je gasten versteld staan. Je kunt ook tiramisu zonder ei maken. Dat maakt het dessert niet minder lekker.
Ingrediënten:
- 3 grote eidooiers
- 400 gram mascarpone
- 100 ml geklopte slagroom
- 100 gram witte suiker
- 6 eetlepels Amaretto
- Ongeveer 24 lange vingers of een Italiaanse variant
- 2 eetlepels pure cacao
- 1 kop stevige espresso
Bereidingswijze:
Doe de suiker in een pan en voeg 4 eetlepels water toe en verwarm op een laag vuur. Roer tot de suiker gesmolten is en neem de pan van het vuur. Zorg dat de suiker niet karamelliseert. Klop de eidooiers in een grote kom stevig op en voeg de suiker langzaam toe.
Blijf kloppen tot je een luchtige massa hebt. Voeg de mascarpone, een scheutje espresso en de helft Amaretto toe en spatel de slagroom erdoorheen.
Meng de rest van de Amaretto met de kop espresso in een bak. Dip de lange vingers heel kort in het mengsel en leg een laag op de bodem van een schaal. Schep de helft van het mascarponemengsel erover.
Doop nu weer de lange vingers in de koffie en leg een laag op de mascarpone. Eindig met de rest van het mascarpone mengsel. Dek de schaal af en laat opstijven in de koelkast. Strooi voor het serveren wat cacaopoeder over de bovenkant.
Tips:
Wil je een niet Italiaans alternatief dat wel erg lekker is? Vervang dan de eidooier en de suiker door advocaat. Hiermee maak je een Nederlandse versie die fantastisch smaakt.