HomeCulinaryZelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken

Eiersalade is een enorm populair gerecht. Eiersalade wordt vaak geserveerd als broodbeleg of als bijgerecht bij een barbecue of hoofdmaaltijd. Je kunt eiersalade bij de supermarkt kopen, maar zelf eiersalade maken is het lekkerst. Heerlijk voor op brood of een toastje en erg lekker bij asperges in het seizoen. Dit eiersalade recept is simpel, kost weinig tijd en is erg lekker.

Zelf eiersalade maken

Ingrediënten:

  • 4 grote eieren
  • 1 bouillonblokje
  • 3 – 4 eetlepels mayonaise
  • Scheutje truffelolie
  • Paar sprietjes bieslook of 1 bosui
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op en doe er het bouillonblokje in. Je kunt de eieren er meteen bij doen. Snij de bieslook of de bosui heel fijn. Als het water kookt duurt het nog 6 minuten voor de eieren hardgekookt zijn.

Bewaar een scheutje bouillon. Haal de pan van het vuur en laat de eieren even schrikken met koud water. Pel de eieren als ze wat afgekoeld zijn. Als je eerst aan de onderkant en bovenkant de eieren butst en dan met de zijkant stevig rolt kun je de schaal er zo vanaf halen.

Snij de eieren in kleine stukjes en doe ze in een kom. Schep hier de mayonaise of yoghurt door en een klein scheutje bouillon. Voeg de truffelolie toe. Dat geeft een heerlijke smaak aan de salade. Als je niet van truffel houdt kun je wat extra mayonaise toevoegen.

Breng op smaak met peper en zout en doe de kerrie erbij. Roer de fijngesneden bieslook of bosui toe. Je kunt de salade tot gebruik in de koelkast bewaren, daar blijft deze een aantal dagen goed.

Serveer de salade op brood of een op toastje. Het is een lekker bijgerecht voor bij de BBQ met wat stokbrood of brioche broodje.

Tips:

Wil je een gezonde eiersalade maken? Gebruik dan Griekse yoghurt of yoghurtmayonaise in plaats van gewone mayonaise.


[novashare_inline_content]