HomeCulinaryBabi Pangang – Zo maak je ‘m echt

Babi Pangang – Zo maak je ‘m echt

Babi pangang is een heerlijk gerecht dat je echt niet alleen bij de Chinees kunt eten. Babi pangang maken is veel makkelijker dan je denkt, zeker als je dit recept gebruikt. Wij hebben uit alle babi pangang recepten een versie gemaakt die heerlijk is en goed te maken. Als je houdt van babi pangang spek dan kun je de hamlappen vervangen door speklappen. Dat is een smeuïge variatie op het originele recept. Je kunt het serveren met rijst en kroepoek. Als je er groente bij wilt maken, dan zijn boontjes of een salade van komkommer erg lekker.

Ingrediënten:

  • 400 gram hamlappen
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 4 eetlepels olie

Babi pangang saus:

  • 2 sjalotjes
  • 4 cm verse gember
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 10 eetlepels ketchup
  • T theelepel Chinese vijfkruiden poeder
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel meel om te binden
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Snij het vlees in stukjes, pers de knoflook uit. Meng in een kom sambal, ketjap en 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg het vlees toe en laat het afgedekt staan.

Snij de sjalotjes en de gember zo fijn mogelijk en bak ze 2 minuten in een lepel olie. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg na een minuut het limoensap, de suiker, de ketchup, de Chinese kruiden en de ketjap toe. Breng het mengsel aan de kook met de bouillon.

Maak een papje van het meel met wat water en meng het door de saus. Laat de saus een kwartiertje sudderen en wat dikker worden. Bak de ham in de pan goed gaar en giet de saus erover.

Serveer met witte rijst en gebakken uitjes en eventueel boontjes of een salade van komkommer. Je kunt het gerecht ook combineren met andere Chinese gerechten zoals nasi goreng.

Tips:

Gebruik verse of goed bewaarde varkensvlees en snijd het vlees in kleine stukjes voor een snellere bereiding en een betere smaak.

Voeg de babi pangang saus toe aan het einde van de bereiding voor een goede balans tussen zoet, zuur en pittig.


[novashare_inline_content]