Quiche Lorraine – Hartige taart met prei, spek en Gruyère kaas

HomeCulinaryQuiche Lorraine – Hartige taart met prei, spek en Gruyère kaas

Met deze klassieker tover je in 30 minuten een heerlijke hartige taart op tafel waarbij iedereen denkt dat je uren hebt staan kokkerellen. Je kunt hem serveren als maaltijd of als hapje voor bij de borrel. Met een Quiche Lorraine zit je altijd goed. Als je wilt kun je de taart een dag van tevoren al maken. Daar wordt ie alleen maar lekkerder van. Je kunt hem opwarmen en direct uit de oven serveren of zo uit de koelkast, want zelfs koud is deze quiche heerlijk om te eten. We geven je hier het klassieke Quiche Lorraine basisrecept zoals wij de taart het lekkerst vinden. Met prei, Gruyère kaas en spek voor een beetje pit. Je kunt in plaats van prei ook rucola, bieslook of bosuitjes gebruiken.

Quiche Lorraine

Ingrediënten

  • 6 plakken deeg voor hartige taart
  • 5 medium eieren
  • 200 gram gerookte spekblokjes fijngesneden
  • 175 gram Gruyère kaas
  • 200 ml room
  • 150 gram prei
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat
  • Boter of olie om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met wat olijfolie of boter. Verdeel de deegvellen in springvormen en druk de naden op elkaar. Zorg ervoor dat de zijkanten en onderkant volledig bedekt zijn.

Bak vervolgens de fijngesneden spekblokjes in 5 minuten goudbruin en giet af. Snijd ondertussen de prei in dunne ringen.

Rasp aansluitend de Gruyère kaas en klop de eieren los in een kom. Voeg de room, peper, nootmuskaat en een snufje zout toe en klop licht en luchtig. Roer vervolgens de kaas en bieslook door het mengsel. Verdeel het spek over springvormen en giet het eimengsel over de taartbodem.

Laat de Quiche Lorraine 25 tot 30 minuten garen, tot de bovenkant ook licht gekleurd is en het deeg goudbruin is. Serveer een grote stuk quiche met een frisse salade, of snij de quiche in kleine plakjes en serveer deze bij een drankje.

Tip:

In plaats van prei kun je ook rucola, bieslook of bosui voor de Quiche Lorraine gebruiken.

1 gedachte over “Quiche Lorraine – Hartige taart met prei, spek en Gruyère kaas”

Reacties zijn gesloten.