HomeCulinaryPasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Heb je zin in een makkelijke maaltijd die gezond is en lekker? Dan is pasta zalm of tagliatelle zalm een goed idee. Spinazie is rijk aan ijzer en geeft kracht en energie. Geniet van de gezonde eigenschappen van de vis en de groente in deze heerlijke zalmpasta. Verse vis is rijk aan omega 3 vetzuren die goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en de concentratie bevordert. Je kunt dit gerecht maken met verse zalm of gerookte zalm of zalmsnippers. Pasta met gerookte zalm geeft het gerecht een fijne rokerige smaak. En als je de spinazie vervangt door courgette maak je er weer een ander gerecht van. Zo kun je eindeloos variëren met zalmpasta.

Pasta met zalm en spinazie

Ingrediënten Pasta zalm:

  • 400 gram verse zalm of 200 gram gerookte zalm
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • ½ bosje basilicum
  • 350 pasta of tagliatelle
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram verse roomkaas met tuinkruiden
  • 50 gram pijnboompitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.

Snipper het sjalotje en fruit het glazig in een grote pan met een scheut olijfolie. Snij de zalm in blokjes en voeg toe aan de uitjes. Voeg steeds een hand spinazie toe en laat het slinken in de pan.

Meng de kookroom en de kruidenkaas door de zalm en groente en laat het zacht sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de tomaatjes doormidden en voeg ze toe. Giet de pasta af en voeg deze aan het gerecht toe. Garneer met de pijnboompitten en wat basilicumblaadjes.

Serveer in een diep bord. Deze maaltijd is in 20 minuten klaar. Zo heb je in een mum van tijd een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel.


[novashare_inline_content]