Courgettesoep

HomeCulinaryCourgettesoep

Je kunt bijna overal soep van maken. Groentesoepen zijn lekker vullend en gezond. Hoe meer groente je in de soep doet, hoe meer vitamines en mineralen je binnen krijgt. In dit courgettesoep recept leggen de we de basis voor een romige courgette soep. De soep is zo al heerlijk en als je wilt kun je de soep verder aankleden met allerlei extra ingrediënten. Zo kun je er courgettesoep met zalm van maken door wat stukjes gerookte zalm toe te voegen. Bij de bereidingswijze geven we meer tips voor het aanvullen van de soep. Courgettesoep maken is heel simpel met dit recept courgettesoep.

Romige courgettesoep recept

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 2 sjalotjes
  • ¼ bosje dragon
  • 1 liter water
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 100 ml crème fraiche
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en fruit deze in een pan met olijfolie. Knijp de knoflook boven de pan uit en laat even mee bakken. Snij de courgettes in blokjes en voeg ze toe. Bak alle groenten een paar minuten. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Laat de soep een kwartier zachtjes koken. Haal intussen de blaadjes dragon van de stengels en snij ze fijn.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de crème fraiche toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een scheutje olijfolie en een beetje kookroom. Je kunt met een vork de kookroom verspreiden door de soep. Zo ziet de soep er heerlijk uit.

De soep is lekker met verse knoflookcroutons. Snij een paar plakken oud brood in kleine blokjes. Bak ze in een pan met olijfolie krokant met wat peper, zout, gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder. Garneer de courgettesoep vlak voor het serveren een takje munt en wat extra courgetteblokjes.

Tips:

Je geeft de soep een extra bite door er krokant gebakken bacon aan toe te voegen. Bak de plakjes bacon op laag vuur krokant. Laat afkoelen en verkruimel ze boven de soep vlak voordat je de soep serveert.

In plaats van bacon kun je ook eindeloos variëren door gerookte zalm, hollandse garnalen of rivierkreefjes toe te voegen.

Bewaar de courgettesoep maximaal 3 dagen in een luchtdichte bak in de koelkast of vriezer.