Een naanbrood is heerlijk bij allerlei Oosterse gerechten als bijgerecht. Naanbrood maken kun je makkelijk zelf met dit heerlijke naanbrood recept. Het is een brood waar je geen oven voor nodig hebt. Je bakt het gewoon in de pan als een pannenkoek. Dit naan recept is een mooi recept als basis voor verschillende broden. Je kunt naanbrood belegen en vullen met verschillende ingrediënten. Het is heerlijk met gekruid gehakt en een yoghurtsaus bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- ¼ bos koriander
- 375 gram bloem
- 125 ml water
- 75 ml yoghurt
- 1 ei
- 2 theelepels gist gedroogd
- 1 theelepel honing
- 50 ml olijfolie
- Snufje zout
Bereidingswijze
Los de gist en de honing op in het water dat je een beetje lauw hebt gemaakt en laat het even staan om zijn werk te doen. Voeg dan het ei, de yoghurt en de olijfolie toe en roer alles goed door. Doe 130 gram bloem in een grote kom met zout en voeg daar yoghurtmengsel aan toe. Meng de ingrediënten met een lepel goed door elkaar.
Strooi wat bloem op een koel aanrechtblad en leg het deeg erop. Voeg wat bloem toe en kneedt het deeg verder gedurende een paar minuten. Voeg steeds wat bloem toe en kneedt door tot je een bal met deeg hebt die niet meer plakt.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming of de deur van de oven die openstaat. Rol het deeg er snij er 8 stukken van. Rol nu elk stukje deeg weer uit op een aanrecht met bloem en rol het met een deegroller uit.
Verhit een pan op een niet te hoog vuur. Het kan in een droge pan of een pan met wat olijfolie. Bak de broden om en om. Luchtbellen in het brood zijn goed. Serveer het brood met gehakte koriander en wat olijfolie of ander lekkers.
4 gedachten over “Zelf naanbrood maken”
Reacties zijn gesloten.