Bananenbrood is een heerlijk brood dat veel weg heeft van cake. Je kunt bananenbroodjes serveren als ontbijt, als lunch en als tussendoortje voor de lekkere trek. Het is een gezond alternatief voor taarten en andere zoete snacks. In dit bananenbrood recept laten we je precies zien: hoe maak je bananenbrood.
Dit gezond bananenbrood is heerlijk van smaak, vult goed en geeft je de energie om een hele dag actief te zijn. Het is makkelijk te bereiden en gaart makkelijk in de oven. Het is een echte traktatie voor jong en oud.
Ingrediënten:
- 3 grote, rijpe bananen
- 3 grote eieren
- 100 gram bloem
- 100 gram fijne havermoutvlokken
- Snufje zout
- 1 theelepel Chinese kruiden
- 1 mespuntje kaneel
- 1 mespuntje kurkuma
- 30 gram hazelnoten
- 30 gram pecannoten
- 1 handje amandelschaafsel
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze bananenbrood:
Je kunt het beste wat rijpere bananen gebruiken. Die zijn zacht en makkelijk te bereiden. Omdat het recept verder geen suiker bevat is het lekkerder om zoete, rijpe bananen te gebruiken. Zet de oven aan op 200 graden.
Pel de bananen en doe ze in een kom. Prak de bananen met een stevige vork tot een papje. Voeg de eieren toe en meng tot een glad mengsel. Voeg de bloem toe en meng dit tot een glad beslag.
Roer de Chinese kruiden, de kaneel en de kurkuma door het deeg. Meng dan de havermout, de hazelnoten en de pecannoten erdoor.
Schenk een scheutje olijfolie in een cakevorm en vet daarmee de vorm goed in. Dat kan met een kwastje of met wat keukenpapier.
Giet het beslag in de cakevorm, garneer met het amandelschaafsel en bak het bananenbrood in ongeveer 35 – 45 minuten goudbruin. Je kunt dit bananenbrood direct serveren als het nog warm is.
Tips:
Dit bananenbrood is ook lekker met een lepel mascarpone als garnering. Ook koud is bananenbrood ook heerlijk om te eten.