Appeltaart bakken is altijd een feest. Zodra de appeltaart in de oven staat kun je al genieten van de heerlijke geur die uit de oven komt. Met dit appeltaart recept scoor je zeker punten bij je gasten. Het is een heerlijke taart met een vulling die net even anders is. Een andere variatie is appelkruimeltaart. Dat krijg je door een deel van het deeg over de vulling te verkruimelen en dan de taart te bakken. Je kunt verschillende soorten appels gebruiken. Elstar en goudrenetten zijn appels die erg lekker zijn om taart van te maken.
Ingrediënten appeltaart:
- 250 gram suiker
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 1,5 kilo appels
- 150 gram rozijnen
- Kaneel
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Scheutje melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160 graden. Wel de rozijnen een kwartiertje. Maak met de hand een glad deeg met de boter, de bloem, de suiker en het ei. Hou ongeveer een kwart tot een vijfde van het deeg achter om een vlechtwerkje te maken voor over de taart.
Zorg dat je de vorm eerst invet. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Bestrooi de appels met kaneel. Klop de 2 eieren met de basterdsuiker, de vanillesuiker en een scheutje melk een beetje op.
Bedek de bodem en de zijkant van een springvorm met een doorsnee van 24 cm. Verdeel de appels samen met de uitgelekte rozijnen over de bodem.
Maak van de rest van het deeg dunne slierten en leg die kruiselings over de taart heen. Schenk het eimengsel erover heen en vul de taart ermee. Bak de taart in ongeveer een uur goudbruin.
Tips:
Dit deeg lijkt op het deeg van boterkoek en geeft de taart een stevige bite en een heerlijk volle smaak. Het eimengsel zorgt dat de taart lekker luchtig blijft.