Soep is altijd lekker en je kunt eindeloos variëren met soep. Verse tomatensoep maken is heel eenvoudig met dit tomatensoep recept. Zelf tomatensoep maken doen wij met verse tomaten. Je kunt daarvoor verschillende tomaten kiezen. Roma tomaten zijn erg lekker en smaakvol. Grote trostomaten hebben meestal ook genoeg smaak. Dat is wel een vereiste. Kies tomaten die vol zijn van smaak zodat je een volle soep krijgt. Met alle groente in deze soep is dit een maaltijd vol vitamines.
Ingrediënten:
- 1 kilo verse tomaten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- 1 venkel
- 1 stengel prei
- 2 tablet groentebouillon
- 250 gram gehaktballetjes voor soep
- ½ bosje dragon
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Schil de groenten die geschild moeten worden en snij ze in kleine blokjes. Maak de prei eerst schoon en snij deze dan in ringen. Het groen van de venkel kun je gebruiken om mee te koken. Dat geeft extra smaak aan de soep.
Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui glazig en zacht. Voeg dan de knoflook toe, geperst of fijngesneden en bak deze 2 minuten mee.
Doe nu de tomaten en pastinaak in de pan en bak deze ook een paar minuten mee. Giet 1 liter water op het groentemengsel en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de soep zodra deze kookt zeker een kwartier pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg nu de rest van de gesneden groente toe samen met de gehaktballetjes. Je kunt hiervoor verse gehaktballetjes gebruiken of zelf balletjes draaien.
Laat de soep nu nog een kwartier doorkoken. Snij de dragonblaadjes in dunne reepjes en garneer de soep ermee. Breng op smaak met zout en peper.
Tips:
Als je wilt kun in je elke kom soep nog een lepel crème fraîche doen om de soep extra romig te maken.