HomeCulinaryAardappel salade – Lekker fris en romig

Aardappel salade – Lekker fris en romig

Een frisse aardappel salade is een heerlijke aanvulling bij veel gerechten. Een aardappel salade maken is een klusje dat je ruim van tevoren kunt doen zodat je op de dag zelf er geen omkijken meer naar hebt. In dit aardappel salade recept geven we een Spaans tintje aan het gerecht door chorizo te gebruiken als smaakmaker. Je kunt daarvoor in de plaats ook blokjes ham, spekjes of Hollandse garnalen gebruiken. De salade is lekker op brood, op een toastje of als bijgerecht bij een warme maaltijd.

Aardappel salade - Lekker fris en romig

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram chorizo, in kleine stukjes gesneden
  • 2 kleine wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 80 gram diepvries doperwtjes
  • 4 artisjokharten in olie in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels in kleine blokjes gesneden rode pepers
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte dragon
  • 3 eetlepels citroensap
  • 250 gram mayonaise
  • Scheutje gembernat
  • flinke scheut anijslikeur
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water aan de kook. Doe de blokjes aardappel en wortel in de pan en laat ze 3 minuten koken tot ze zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Kook de erwtjes in 1 minuut in dezelfde pan gaar.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze ook goed uitlekken. Meng alle gekookte groenten in een kom. Voeg de chorizo, artisjok, de peper, het citroensap, de mayonaise, de suiker, de dragon, de uitjes en de anijslikeur toe.

Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast. Met het serveren kun je variëren. Je kunt de salade eten als een lunchgerecht met stokbrood.

Tijdens een feestje is de salade lekker op een toastje en bij een BBQ is de salade heerlijk als bijgerecht en lekker met een salade van tomaten en komkommer.

Tips:

Laat de salade minimaal een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Voeg een dressing toe met een goede balans van zuur, zoet en zout, zoals mayonaise, azijn en mosterd.


[novashare_inline_content]