HomeCulinaryAmerican pancakes: Zo maak je ze luchtig & fluffy

American pancakes: Zo maak je ze luchtig & fluffy

De geur van vers gebakken American pancakes die door je huis zweeft, en het vooruitzicht van een stapel luchtige pannenkoekjes op je bord. Klinkt als een droom, toch? Hoewel pannenkoeken al generaties lang een geliefd ontbijtgerecht zijn over de hele wereld, hebben de Amerikanen hun eigen speciale draai eraan gegeven. Het resultaat? Heerlijk dikke, zachte pannenkoekjes die smelten in je mond! Dit recept is geschikt voor 14 van deze beauties, en bevat ongeveer 230 calorieën per portie van 3 pancakes.

American pancakes - Zó maak je ze lekker fluffy

Ingrediënten (voor 14 stuks):

  • 230 gram bloem
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten boter (ongezouten)
  • 3 dl melk
  • 16 gram bakpoeder / 1 theelepel baksoda
  • snuifje zout
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Eerst en vooral, bereid je voor op het magische moment waarop je de eieren scheidt! De eiwitten gaan in een aparte kom, en het zout mag erbij. Met een mixer klop je deze op tot je stevige pieken hebt. Ja, het moet zo stijf zijn dat je de kom op z’n kop kunt houden!

In een andere kom, combineer je de bloem en het bakpoeder. Giet dan de helft van de melk erbij en meng het goed door. Terwijl je dat doet, denk aan die goudbruine pancakes die binnenkort op je bord liggen.

Neem nu de eidooiers en de resterende melk. Mix ze samen tot je een zacht, geel mengsel hebt dat schreeuwt: “Ik ben klaar om pancakes te worden!” Meng dit gele goedje met het bloemmengsel. Maar nu komt het spannende deel: spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en suiker erdoor.

Met je beslag klaar, is het tijd voor actie. Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Voor elke pancake smelt je een klein klontje boter. Schep een sauslepel vol beslag in de pan en geniet van het sissen en borrelen. Als je belletjes ziet, draai ze dan om. Bak ze tot ze goudbruin zijn en stapel ze op!

Tips:

Fluffy geheim: Het kloppen van je eiwitten tot ze piekerig zijn, maakt je pancakes extra luchtig en zacht. Dus vergeet niet om wat spierkracht te gebruiken!

Toppings galore: Amerikanen zijn gek op ahornsiroop en knapperige bacon. Maar voel je vrij om te experimenteren! Vers fruit, yoghurtdressing, honing, en zelfs gekarameliseerde perziken kunnen je ontbijt naar een hoger niveau tillen.


[novashare_inline_content]