HomeCulinaryEnchiladas met kip

Enchiladas met kip

Haal je inspiratie voor een snelle snack met zuiderse pit in Mexico. Een kleurrijk fastfoodgerecht waarvoor je geen keukenwonder hoeft te zijn, want het recept voor enchiladas met kip is echt niet moeilijk! Deze Mexicaanse klassieker is gemaakt van maïstortilla’s met een vulling van kip, tomaten, bonen, kaas en zoveel groenten als je zelf wilt. Het geheim zit hem in de saus, want dat is de echte smaakmaker! Wat enchiladas onderscheidt van tortilla’s, quesadilla’s taco’s, burrito’s of fajita’s is dat je ze oprolt en klaarmaakt in de oven. Naast een vulling met kippenreepjes kan je ook kiezen voor enchiladas met gehakt van kip (of rund of lam). En de enchiladasaus maak je lichtjes pittig of je zet er iedereen mee in vuur en vlam!

Enchiladas met kip

Ingrediënten:

  • 4  tarwetortilla’s
  • 4 kipfilets in reepjes gesneden of 500 g kippengehakt
  • 2 fijngesneden rode uien of sjalot
  • 1 gesnipperd lookteentje
  • 400 gram kidneybonen uit blik (of zwarte bonen) en 200 gram maïskorrels uit blijk
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 gram gemalen kaas (bvb. Emmentaler)
  • 2 eetlepels paprikapoeder – 1 eetlepel komijn – 1 eetlepel kerriepoeder
  • optioneel: 1 lepeltje sambal
  • boterklontjes en/of olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl zure room
  • 1 limoen
  • verse koriander

Bereiding Enchiladas met kip:

Smelt wat boter in een braadpan. Bak er het met peper en zout gekruide kippenvlees (reepjes of gehakt) in tot het een kleurtje krijgt. Stoof de gesnipperde ui en look enkele minuten in een andere pan in wat olijfolie op matig vuur.

Voeg er ook het paprika-, kerrie- en komijnpoeder aan toe. Mag het wat meer spicy zijn? Doe er dan een lepeltje sambal bij. Roer er dan de tomatenpuree onder en laat even meebakken. Blus dan met een scheutje water.

Giet intussen de bonen uit blik door een zeef en laat ze uitlekken. Doe ze dan bij de uien. Voeg er dan de tomatenblokjes en het gebakken gehakt (of de kippenreepjes) bij. Open dan het blik met maïskorrels en laat ze uitlekken.

Doe de maïs tot slot bij in de saus en laat ze nog even verder pruttelen en indikken. Blijf regelmatig roeren, zodat je gerecht niet kan aanbranden. Proef nog even en voeg indien nodig nog wat specerijen, peper of zout toe.

Je vulling voor je enchiladas kip is klaar! Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Schep een flinke portie van de vulling op elke tortilla en rol hem op. Leg alle tortilla’s in een ruime ovenschaal en strooi er royaal gemalen kaas over. Laat een 10-tal minuten garen in de oven tot de kaas gesmolten is en je enchilada’s heet zijn.

Serveer de enchilada’s met wat zure room, partjes limoen en verse koriander.

Tips:

Ook partjes avocado, een pittige salsasaus of guacamolesaus passen perfect bij enchiladas met kip.


[novashare_inline_content]