HomeCulinaryMacaroni salade

Macaroni salade

Een simpele maaltijd die het hele jaar door lekker is om te serveren is een macaroni salade. Een koude macaroni salade is heerlijk bij warm weer en is een gewild bijgerecht voor bij de BBQ in de zomer. De salade is ook makkelijk mee te nemen als lunch voor op je werk en een lekker alternatief voor brood. Macaroni salade maken is heel eenvoudig en met dit basis macaroni salade recept kun je eindeloze variaties maken door andere groenten toe te voegen of in plaats van vis hamblokjes te gebruiken.

Macaroni salade

Ingrediënten:

  • 10 trostomaatjes
  • 1 sjalot
  • ½ komkommer
  • 1 venkel
  • 2 wortels
  • 1 gele paprika
  • 1 klein blikje mais
  • 1 grote zoetzure augurk
  • 2 eetlepels van het nat van de augurken pot
  • 200 gram macaroni
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Paar takjes dragon
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Snufje gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze:

Kook de eieren tot de hardgekookt zijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de macaroni met wat zout volgens de aanbevelingen op de verpakking beetgaar. Giet de macaroni af onder koud water en laat het uitlekken in een vergiet.

Hak de dragon. Snij alle groente klein, samen met de augurk, tonijn en het ei en doe ze met de macaroni in een grote kom. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Voeg de dragon, augurkennat, mayonaise en Griekse yoghurt toe en meng alles nog een keer goed. Voor wat meer pit kun je een scheutje witte balsamico azijn toevoegen of wat citroensap.

Deze salade kun je koud serveren en makkelijk meenemen voor onderweg. Heerlijk voor bij de picknick en voor de lekkere trek na een drukke dag.

Tips:

Je kunt ook gegrilde courgette, paprika en aubergine gebruiken als variatie op de rauwe groente.

Probeer verschillende soorten dressings uit om de koude macaroni salade een unieke smaak te geven. Bijvoorbeeld, probeer eens een knoflookdressing of een kruidige Mexicaanse dressing om de salade een extra boost te geven. Je kunt ook een combinatie van verschillende dressings gebruiken om nog meer smaakvariaties te creëren.


[novashare_inline_content]