HomeCulinaryPasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Pasta is een geliefd ingrediënt van maaltijden. Ook in een tijd dat steeds meer mensen glutenvrij of koolhydraat arm willen eten. Gelukkig zijn er goede alternatieven die net zo lekker smaken. Dit recept voor pasta kip met pesto maken we met traditionele pasta. Je kunt zelf variëren met de pasta als je dat wilt. Pasta pesto met kip is een makkelijk te bereiden gerecht dat heerlijk smaakvol is. Als je pasta pesto met kip en groenten maakt zet je je eters ook nog een gezonde maaltijd voor.

Pasta pesto met kip

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram spinazie
  • 200 gram kleine trostomaatjes
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 grote kipfilets
  • 100 gram verse pesto
  • 100 ml crème fraiche
  • 100 gram geraspte Pecorino of Parmezaan
  • Scheutje chilisaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze Pasta pesto met kip:

Snij de kip in kleine stukjes en breng op smaak met chilisaus, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.

Fruit de sjalot en de knoflook in een pan met een scheut olijfolie. Bak de kipblokjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schenk eventueel wat van het spinazievocht uit de pan.

Doe de tomaatjes, de pesto en de crème fraiche toevoegen en laat het nog even een paar minuten pruttelen. Voeg de pasta toe en roer goed om. Serveer met de geraspte kaas.

Tips:

Gebruik verse basilicum in plaats van gedroogde basilicum voor een intensere smaak van pesto.

Voeg een beetje citroensap toe aan de pesto voor een frissere smaak en om de kleur van de pesto helderder te houden.


[novashare_inline_content]