HomeCulinaryZelf de lekkerste pitabroodjes maken

Zelf de lekkerste pitabroodjes maken

Wist je dat de lekkerste pitabroodjes de broodjes zijn die je zelf maakt? Hoe pitabroodjes maken in zijn werk gaat laten we je zien met dit pitabrood recept. Pitabroodjes oven is niet nodig. Je bakt ze gewoon in de pan. Wil jij ook heerlijke pitabroodjes maken? Lees dan snel verder en ga aan de slag. Je kunt er een heerlijke tosti mee maken als je het broodje na het bakken roostert met ham en kaas. En natuurlijk is het erg lekker als broodje bij de shoarma.

Zelf de lekkerste pitabroodjes maken

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 350 bloem
  • 300 ml water
  • 20 gram verse gist
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Los de honing en de gist op in het water dat je lauwwarm hebt gemaakt. Laat het even rusten en voeg het zout, de bloem en de olijfolie toe.

Kneed het met de hand tot een soepel deeg dat niet plakt. Als het deeg te nat is voeg je wat bloem toe. Is het deeg te droog dan kun je een beetje water toevoegen.

Maak een bol van het deeg en doe er wat olijfolie op. Laat het deeg in een kom met plasticfolie erover een half uur rijzen. Zet het deeg op een plek die warm is. Rol dan het deeg uit en snij het in 8 stukken. Maak er bolletjes van en duw het bolletje plat voor je het gaat bakken.

Doe dat op een koele ondergrond die je insmeert met olijfolie. Maak het bolletje zo groot als een pitabroodje. Verhit een pan en bak het deeg op niet te hoog voor in 3 minuten gaar. Je kunt pitabroodjes meteen serveren met shoarma of gyros.

Tips:

Als je wilt kun je de pitabroodjes ook bakken en weer opwarmen als je ze gaat gebruiken. Dat kan gewoon in een droge koekenpan.

Het is ook lekker om shoarma of gyros te eten met naanbrood die je uiteraard ook zelf maakt.


[novashare_inline_content]

1 gedachte over “Zelf de lekkerste pitabroodjes maken”

Reacties zijn gesloten.