HomeCulinaryZelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken

Heb je een heerlijk gyrosgerecht gemaakt of verse shoarma met zelfgemaakte pitabroodjes? Daar hoort natuurlijk knoflooksaus bij. Zelf knoflooksaus maken is echt het lekkerste en het is zonde dat veel mensen niet goed weten hoe dat moet. Met dit makkelijke knoflooksaus recept kun jij voortaan met gemak zelf knoflooksaus maken. Je wil ook niet meer anders. Dit recept is de basis voor een gezonde knoflooksaus. Voor een romigere variant kun je de helft van de yoghurt vervangen door mayonaise of yoghurtmayonaise. Dat maak de saus nog smeuïger.

Zelf knoflooksaus maken

Ingrediënten:

  • 5 knoflookteentjes
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 10 eetlepels Griekse yoghurt
  • 25 gram peterselie of koriander
  • Scheutje gembernat
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pel de knoflooktenen. Leg ze op een snijplank en strooi er wat zout over. Laten even rusten en plet ze dan met een groot mes fijn tot een knoflookpasta. Snij de peterselie of de koriander heel fijn.

Meng in een kom de yoghurt eventueel met mayonaise met de knoflook en roer het goed door elkaar. Voeg de citroenrasp toe en een scheutje citroensap met een scheutje gembernat. Proef en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe voor een frisse smaak.

Breng op smaak met verse peper en zout. Voeg tot slot de gesneden peterselie of koriander toe. Deze saus is niet alleen lekker bij gerechten als gyros en shoarma. Je kunt de saus ook bij frietjes serveren of bij een stukje lamsvlees of kip. Zelfs bij een stukje zalm smaakt deze saus verrukkelijk.

Tips:

Als je een halve komkommer raspt en je voegt het toe aan de saus heb je in een handomdraai een heerlijke tzatziki gemaakt. Die kun je serveren bij een frisse Griekse salade of op een stuk naanbrood.


[novashare_inline_content]