HomeCulinaryPasta aglio e olio – Pasta met olie en knoflook

Pasta aglio e olio – Pasta met olie en knoflook

Een lekkere en makkelijk pastagerecht die je niet kan weerstaan is pasta aglio e olio oftewel pasta met olie en knoflook. Met dit klassiek en eenvoudig basisrecept heb je de pasta aglio e olio in 10-15 minuten op tafel staan. Wie zegt dat simpel niet lekker kan zijn omdat deze pasta echt hemels is. De benodigde ingrediënten zoals spaghetti heeft iedereen wel in de keuken ook kan je altijd je eigen draai aan dit pasta recept geven door hier en daar wat ingrediënten toe te voegen.

Pasta aglio e olio - oftewel pasta met olie en knoflookPin

Ingrediënten:

  • 500 gr spaghetti
  • 6 teentjes knoflook
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 3 takjes fijn gesneden verse peterselie
  • 1 spaanse peper of 1 tl chilivlokken (naar smaak)
  • snuf zwarte peper en zout
  • geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Kook de pasta al dente door een in een grote pan met water. Af en toe de pasta roeren zodat de strengen pasta niet aan elkaar vast blijven zitten. Afhankelijk van de pasta duurt dit ongeveer 10-12 minuten om bijtgaar te zijn.

Terwijl de pasta aan het koken is verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de knoflook goudbruin en de flinterdun gesneden rode peper een paar minuten zodat de olijfolie de smaken goed opneemt. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.

Voeg de pasta toe aan de olie met knoflook en flinterdun gesneden rode peper en roer de pasta er doorheen. Wanneer je chili vlokken gebruikt roer deze dan direct door de pasta. Voeg vervolgens een beetje kookvocht toe zodat het lekker smeuïg wordt maar zorg ervoor dat het niet te nat wordt.

Hak de peterselie fijn en meng het met de helft van de geraspte kaas ook door de pasta en breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout. Serveer de pasta aglio e olio met de rest van de parmezaanse kaas of zongedroogde tomaten. Wees niet te zuinig met de toevoegingen omdat deze zorgen juist voor de extra smaak.


1 gedachte over “Pasta aglio e olio – Pasta met olie en knoflook”

Reacties zijn gesloten.